Pegasus Industrier AS kjøper 52% av aksjene i Way Nor AS

(Fornebu, 6. september 2017) Pegasus Industrier har i dag kjøpt 52% av aksjene i Way Nor, som er den ledende aktøren innen segmentet turistgaver og suvenirer i Norge. Way Nor forventes i år å omsette for cirka NOK 100 millioner. Bedriften har siden 1985 utviklet seg gjennom innovativ design av kvalitetsprodukter. Way Nor har vist en imponerende utvikling som er tuftet på dyktig ledelse og en positiv bedriftskultur. En solid posisjon i markedet for suvenirer kombinert med økende turisme til Norge forventes å gi en fortsatt god utvikling.

way norSelskapets visjon er å skape glede, stolthet og gode minner som varer. Ambisjonen er å være ledende på utvikling, design, produksjon og salg av suvenirer og turistgaver innenfor ferie-, fritid- og forretningssegmentet. Produktspekteret består av over 3.000 produkter som alle representerer norsk kultur og gode opplevelser. Produktene spenner fra klær og tekstilprodukter samt norske troll, vikinger, krus, nøkkelringer og mye annet.

Way Nor har i dag 40 ansatte fordelt på hovedkontoret i Lommedalen og selskapets butikker hvor hovedtyngden arbeider ved selskapets butikker på Oslo Lufthavn Gardermoen og Polarsirkelsenteret i Nordland.

«Vi er imponert over Way Nors solide posisjon i det norske markedet, og ikke minst selskapets sterke bedriftskultur og entusiasme i organisasjonen. Vi forventer at Way Nor vil fortsette å levere solide resultater og er glad for at selskapets gründer, Thomas Lie, fortsetter som aksjonær, styremedlem og samtidig har ansvar for produktutvikling og innkjøp» sier Morten Jurs, ny styreleder i Way Nor. Thomas Lie, gründer og tidligere 100% eier, sier i en kommentar at bedriften opplever en betydelig vekst, og har behov for både kapital og bredere kompetanse i styret. Den eiermodell som Pegasus Industrier representerer gir oss mulighet til å drive som før, samtidig som vi bygger en enda mer robust organisasjon med økt kapasitet for videre vekst.

Om Way Nor;

Way Nor startet opp som grossist i 1985 som en av pionerne innen turistgaver og suvenirer. Bedriften dekker i dag hele verdikjeden fra design, produksjon, logistikk til distribusjon og salg. Way Nor bruker mye ressurser på design, og har eksempelvis utviklet maskotene Håkon og Kristin til OL på Lillehammer i 1994, og maskoten Bark til VM på ski i 1997. Gjennom de siste 32 år har selskapet utviklet et varesortiment på 3.000 varer, og har solgt over 25 millioner enheter. Vinteren 2017 åpnet Way Nor to

nye flaggskip butikker på OSL Gardermoen. Way Nor har som forretningsidé å være ledende på utvikling, design, produksjon og salg av suvenirer og turistgaver til reisende innen ferie-, fritid- og forretningssegmentet.

Om Pegasus Industrier;

Pegasus Industrier er et kompetansemiljø som investerer i små og mellomstore bedrifter. Sammen med bedriften bidrar vi til å sikre langsiktig vekst og lønnsomhet. Vår strategi innebærer at vi går inn som majoritetseier med et langsiktig og i prinsippet evigvarende tidshorisont. Vårt mål er å utvikle Pegasus Industrier til det ledende miljø for industrielt eierselskap av små og mellomstore bedrifter. Pegasus Industrier er et profesjonelt eierkonsern som planlegges børsnotert innen 5 år. For ytterligere informasjon se www.pegasusindustrier.no